Motis food systems

Motis Foodsystems is in 2017 ontstaan ​​uit een samenwerking tussen twee ervaren bedrijven, Machinefabriek Van de Weert in Helmond en Food Design Solutions uit Deurne. Food Design Solutions staat voor 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van verder verwerkende en convenience food machines/lijnen waaronder: marineren, bereiden, vormgeven, paneren, braden, koken, invriezen en verpakken.

Het nieuwe bedrijf Motis Food Systems richt zich op de speciale machinebouw en dienstverlening voor de voedselverwerkende industrie. Zij verzorgen het traject van idee tot implementatie bij de klant. Met een in house engineeringsafdeling kunnen zij snel en krachtig inspelen op uw vragen op het gebied van zowel mechanisch ontwerp als besturingstechniek.

Op maat gemaakte food design solutions

Fooddesignsolutions_logo-icon

Het gezegde ‘Er is altijd ruimte voor verbetering’ is de basis van Food Design Solutions. We hebben jarenlange ervaring in de verwerkingsindustrie en ook aardig wat concepten en producten op onze naam staan: allemaal zorgen ze voor kostenvermindering. We helpen graag met het identificeren van ‘sweetspots’, om te kijken hoe een bedrijf kan optimaliseren en hoe zwaktes omgezet kunnen worden in kansen.

Motis Food Systems heeft alle faciliteiten in huis voor het ontwerpen, ontwerpen, vervaardigen, CNC draaien/frezen in groot formaat, lasconstructies in staal en RVS alsmede het assembleren en ontwikkelen van software voor machinebesturing. Naast nieuwbouw en fabricage van onderdelen verzorgen wij ook onderhouds-, reparatie- en revisiewerkzaamheden aan bestaande machines en processen.

Onze Visie Is het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van klantgerichte hygiënische en efficiënte voedselproductie- en verpakkingsoplossingen. Rekening houdend met de specifieke wensen van de klant op het gebied van Hygiëne, Kwaliteitsborging en traceerbaarheid. Motis Food Systems zal hiervoor de meest innovatieve systemen en componenten gebruiken. Met Motis Food Systems staan we dichter bij onze missie : Het opstarten en uitbouwen van een duurzame verkoop- en serviceorganisatie voor de voedselverwerkende Industrie gericht op het ontwikkelen en leveren van innovatieve producten en diensten.