Over ons

Innovatie
Duurzaamheid
Proces hygiëne 
Voedselveiligheid
Efficiënt
milieuvriendelijk productieproces
Fooddesignsolutions_logo-icon

Het bedrijf is in 2014 gestart als een nieuwe organisatie om innovatieve producten en diensten aan te bieden voor de (Convenience) Food Processing Industry. Food Design Solutions is gevestigd in het FoodTech Brainpark te Helmond en staat derhalve dicht bij de trends en laatste ontwikkelingen midden in de regio waar veel van de gemaksvoedingsproducten zijn geboren. Eigenlijk hebben wij meegeholpen aan de geboorte van de Nugget.
De markt die we bewerken is de Benelux markt.

Onze organisatie bestaat uit een ervaren Team van experts op het gebied van Food Processing Solutions. Het management heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van voedselverwerkende apparatuur/applicaties en in het ontwerpen van voedselverwerkende productie-installaties. Door de jaren heen hebben we gemerkt dat er grote behoefte is aan niet-standaard producten en toepassingen die gewoon niet uit het schap verkrijgbaar zijn en toch een enorm verschil maken in het maximaliseren van de efficiëntie en het minimaliseren van de kosten van geproduceerde producten. Dit heeft ons ertoe aangezet om Food Design Solutions te starten met het creëren van een programma om deze leegte op te vullen door het opzetten van een aantal innovatieve producten/applicaties en diensten.

We beschikken over de
volgende disciplines:

Onze partners zijn zorgvuldig uitgezocht en zijn v.w.b. innovatie en niveau, top spelers op het gebied van:

Onze klanten

Over food design solutions

Onze missie

Grenzen te verleggen met innovatieve systemen, waardoor onze (Potentiele) klanten in de food industrie de meest concurrerende spelers in hun markt kunnen zijn. Wij willen de focus leggen op efficiëntie, duurzaamheid en bedrijfshygiene/voedsel veiligheid. Deze oplossingen omvatten niet alleen standaard machine,  ook speciale componenten teneinde de applicatie.

Onze visie & waarden:

Wij realiseren ons dat onze klanten voedsel veilige producten op de markt brengen, waarbij vervolgens de consument verwacht dat het product kwalitatief en prijs technisch maximaal scoort. Hierin willen wij als leverancier van innovatieve oplossingen en advies een belangrijke schakel zijn.

De grootste pijnpunten van een voedsel verwerkend bedrijf en uiteraard de hele distributie keten, is de voedsel veiligheid, beschikbaarheid personeel en kostprijs. Op deze punten hebben wij ingezet om hier het verschil te kunnen maken.

We zijn dan ook trots op onze installaties, primair in de BeNELux.