FLO-P

FLO-P luchtreinigingssysteem

FLO-P is een luchtreinigingssysteem voor het behandelen van vet en geur uit verwerkingslucht met hoge temperaturen.

flo-p

Zonder gebruik van filters en chemicaliën!

De industriële luchtzuiveringssystemen van JIMCO worden normaal gesproken gemaakt volgens de specifieke eisen van de klant. Er zijn twee belangrijke overwegingen bij het ontwerpen van het luchtbehandelingssysteem.

De eerste stap is het berekenen van de unitgrootte om de lucht met succes te behandelen. Dit is gebaseerd op het organische gehalte van de productieproceslucht, luchttemperaturen, luchtdebieten, vet- en geurvernietigingsvereisten, enz.

De tweede stap is het configureren van de installatie om te voldoen aan de ruimtevereisten, omdat ruimte vaak schaars is in procesinstallaties. In de loop der jaren zijn er JIMCO units ontworpen die op de vloer, aan het plafond, aan de muur of op het dak worden gemonteerd om te voldoen aan de installatie-eisen van al onze klanten. Hierbij wordt de toegang voor onderhoud ook meegenomen.

In februari 2000 ontving JIMCO de EU Environmental Award for Cleaner Technology voor de ontwikkeling van het Photolytic Oxidation System. De unieke werking van het JIMCO FLO-P luchtzuiveringssysteem zorgt ervoor dat een optimale zuivering van hoge temperatuur afvoerlucht wordt bereikt.

JIMCO luchtbehandelingssystemen, een oplossing voor een groot aantal verschillende applications.

Fooddesignsolutions_logo-icon

Het proces:

Stap 1: Warme verontreinigde lucht (primaire lucht) komt het onderste deel van de unit binnen.

Stap 2: De primaire lucht passeert een doolhoffilter waardoor grote vet- en waterdruppels worden afgescheiden.

Stap 3: Primaire lucht wordt gekoeld door deze te mengen met secundaire lucht uit de ruimte (bijvoorbeeld via een spotafzuiging van een productielijn). Dit vermindert het energieverbruik tijdens het fotolytische oxidatieproces.

Stap 4: Het fotolytische oxidatieproces wordt bereikt met behulp van speciale lagedruk UV-C-lampen die ook een kleine hoeveelheid ozon genereren. Blootstelling aan UV-C-licht breekt organische verbindingen in de lucht af en de daaropvolgende behandeling met ozon voltooit het oxidatieproces.

JIMCO Luchtbehandelingssystemen worden gebruikt voor verschillende toepassingen en kunnen opmaat geleverde worden.

De reactiekamer van JIMCO’s industriële luchtreinigingssysteem is gemaakt van zuurbestendig RVS (316) en bevat een aantal JIMCO fotozone lampen™. Deze zijn gedimensioneerd voor het te behandelen luchtvolume.