FLO-K

FLO-K luchtreinigingssysteem

FLO-K systemen worden geleverd voor verschillende toepassingen, waar de luchttemperatuur lager is dan 45C.

Zonder gebruik van filters en chemicaliën!

Het FLO-K systeem heeft geen secundaire lucht nodig voor het koelen van de te behandelen primaire lucht. Het proces heet fotolytische oxidatie, wat betekent dat de verontreinigde lucht wordt blootgesteld aan een combinatie van UV-C-licht en ozon.

Verontreinigingen in de verwerkingslucht worden geoxideerd. Geuren en organische deeltjes in de lucht worden tot een absoluut minimum beperkt. Een reductie in OU/m3 is ongeveer 90 – 98%.

De reactiekamer van JIMCO’s FLO-K systeem is gemaakt van zuurbestendig RVS (316) en bevat een aantal JIMCO’s Photozonelamps™. Deze zijn gedimensioneerd voor de hoeveelheid lucht die u wilt reinigen.

Bovendien elimineer je ook de problemen die gepaard gaan met hoge schoorstenen, verbrandingsovens/thermische oxidatiemiddelen, biologische filters/turfbedden, chemische wassers, maskering van geurolie, enz., aangezien ze niet nodig zijn wanneer je de JIMCO-technologie gebruikt.

Het JIMCO industriële luchtreinigingssysteem is gebaseerd op de unieke technologie: fotolytische oxidatie.

Het proces:

Het proces van geurreductie en luchtbehandeling zal worden gemaakt door de toepassing van de technologie genaamd Photolytic Oxidation Process, waarbij een combinatie van ultraviolette straling C en ozon wordt gebruikt.

Fotolyse is een proces waarbij UV-C-straling fotonenafbraak van organische deeltjes (bijvoorbeeld vet en olie) mogelijk maakt. Ozonolyse is een oxidatieproces waarbij organische deeltjes door een koude verbranding door ozon worden afgebroken. Ozon (geproduceerd door de lampen) is een onstabiel aardgas dat in de natuur voorkomt en helpt bij het steriliseren van het aardoppervlak.

Alleen al met het JIMCO Photolytic Oxidation Process bereikt u een reductiepercentage van +75%.

Als een hogere reductie dan hierboven vereist is, moet een katalysator met actieve kool worden overwogen. Met die combinatie kom je uit op een kortingspercentage van +95%.

Men kan dus stellen dat UV-C-licht de organische deeltjes afbreekt, waardoor de ozon ze gemakkelijker kan afbreken. UV-C licht breekt de organische deeltjes af, waardoor de ozon ze makkelijker afbreekt.

INDUSTRIËLE LUCHTBEHANDELING - Geuremissie

Fooddesignsolutions_logo-icon

Geuren en organische deeltjes in de lucht worden tot een absoluut minimum beperkt.

Jimco Benelux biedt een gemakkelijke en effectieve manier om lucht zowel binnen als buiten gebouwen te behandelen. Hierdoor wordt de luchtverontreiniging en het risico op brand vermindert tot wel 95%.

Het originele luchtbehandelingssysteem van Jimco combineert twee belangrijke eigenschappen voor grootkeukens en voedselproductie bedrijven:

– Het verwijderen van elke geur in de lucht.
– Het afbreken van vet en olie die zich in de luchtkanalen hebben afgezet.