JIMCO

Industriële lucht zuiveringssystemen

Meer dan 25 jaar ervaring in luchtzuiveringssystemen

JIMCO is gespecialiseerd in één van ‘s werelds meest unieke en milieuvriendelijke technologieën voor luchtzuivering. In 1993 is het bedrijf zich gaan richten op geuremissies en het verminderen van vet, geur en aromatische verbindingen in afvoerlucht met hoge temperaturen (zoals frituur-, kook- en braadprocessen). Deze UV-C en ozon technologie elimineert verschillende milieurisico’s die worden veroorzaakt door industriële en commerciële processen.

De unieke werking van het JIMCO FLO-P luchtbehandelingssysteem zorgt voor een optimale zuivering van hoge temperatuur afvoerlucht, afkomstig van bak en braadovens

JIMCO FLO-K luchtbehandelingssysteem worden geleverd voor verschillende toepassingen, waar de luchttemperatuur lager is dan 45C.

Zonder gebruik van filters en chemicaliën!

Het bedrijf JIMCO staat niet stil en is vooral bekend als een innovatieve en baanbrekende ontwikkelaar van unieke en functionele producten. De wereldberoemde luchtbehandelingskasten zijn gebaseerd op een zeer speciale technologie: fotolytische oxidatie. De term omvat het concept van koude verbranding waarbij de schadelijke micro-organismen in de lucht worden vernietigd, terwijl tegelijkertijd de geurbindende eiwitketens worden verbroken. Dezelfde technologie zit achter de afvalwaterzuiveringsinstallaties die onder meer door een aantal gemeentelijke zuiveringsinstallaties worden gebruikt.

Alle installaties van JIMCO worden gekenmerkt door een hoge gebruiksvriendelijkheid en een eenvoudig ontwerp – en zijn ook milieuvriendelijk vanwege het zeer lage stroomverbruik. In februari 2000 ontving JIMCO een EU onderscheiding voor het ontwikkelen van het Photolytic Oxidation System, de EU Environmental Award Cleaner Technology

Bovendien elimineert u ook de problemen die gepaard gaan met hoge schoorstenen, verbrandingsovens/thermische oxidatiemiddelen, biologische filters/turfbedden, chemische wassers, maskering van geurolie, enz., aangezien deze niet vereist zijn wanneer u de JIMCO-technologie gebruikt.

JIMCO luchtbehandelingssystemen, een oplossing voor een groot aantal verschillende applications.

Fooddesignsolutions_logo-icon

Al meer dan 20 jaar maken we gebruik van de luchtzuiveringsinstallatie van JIMCO. Met behulp van het FLO-P systeem leveren wij gereinigde lucht op goede milieuvriendelijke manier vanuit onze loempiafabriek. Het is goed voor zowel ons als onze omgeving.